LIVEBLOG Alegeri prezidenţiale 2019. Se anunţă prezenţă mare la urne şi în ţară. Până acum, au ieşit la v… – Adevărul

Prezenţa la vot – alegeri prezidenţiale 2019. Rezultate LIVE de la BEC

Prezenţa la vot în străinătate. Rezultate LIVE de la BEC


UPDATE Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale a fost la ora 9:00 de 3,52 %, 640.431 de români prezentându-se la vot.

UPDATE Ion Iliescu va vota astăzi, la alegerile prezidenţiale, cu urna mobilă specială, după ce a făcut cerere seara trecută la Liceul Jean Monnet din Capitală, scrie Gândul. Ion Iliescu a fost internat de mai multe ori în anul 2019 la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. 

UPDATE Klaus Iohannis a votat la ora 9.10, la Liceul Jean Monnet din Capitală. Preşedintele a declarat că a votat pentru România normală şi că speră să primească confirmarea că foarte mulţi români îşi doresc acelaşi lucru.

UPDATE Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a votat duminică „cu speranţa unei Românii mult mai bune şi mai liniştite” şi cu „omul care în ultimii ani a ajutat foarte mult Buzăul.

UPDATE USR Sibiu anunţă că BEC a decis ca filiala PSD să şteargă postările xenofobe în care îi acuza pe Iohannis, Orban şi Barna că au nume de străini, spre deosebire de Viorica Vasilica Dăncilă.

UPDATE La ora 8.00, prezenta la vot în ţară era de 1,42%, mai mare decât la alegerile pentru Parlamentul European, din 26 mai, când la aceeaşi oră votaseră doar 1,31% dintre alegători.

UPDATE S-a lansat RezultateVot.ro, platforma care pune gratuit la dispoziţie datele publice despre alegerile din România în timp real. Pot fi găsite informaţii cu privire la prezenţa la vot, incidente raportate de către Observatori şi top real time al candidaţilor.

UPDATE Premierul Ludovic Orban a declarat că a votat în mod evident pentru o Românie normală, pentru o Românie dezvoltată, puternică, respectată în lume.

Foto Inquam Photos

UPDATE Viorica Dăncilă a votat la Liceul Sf. Sava din Capitală.

Foto Mediafax

UPDATE Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a îndemnat, duminică, pe toţi românii să iasă la vot şi să înţeleagă că este „în folosul nostru” să avem o normalitate în această ţară.

UPDATE Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a votat duminică, spunând că din respect pentru cei care au murit la Revoluţia din 1989 românii trebuie să voteze indiferent de opţiunea lor.

Foto Mediafax

UPDATE Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a votat duminică la prima oră, la o secţie de vot din sectorul 1, ea spunând că a votat cu gândul la copiii acestei ţări, cu gândul la un preşedinte care va pune capăt măsurilor de austeritate.

Foto Mediafax


Primul candidat care merge la vot este Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD în cursa pentru Palatul Cotroceni. Dăncilă va vota la ora 8.00, la Colegiul Sfântul Sava din Capitală.

Deşi nu e candidat, la prima oră va vota şi prim-ministrul Ludovic Orban, acesta urmând să meargă la Şcoala numărul 1 din Dobroieşti, judeţul Ilfov, la ora 8.00.  

Preşedintele în exerciţiu al României, Klaus Iohannis, va vota tot de dimineaţă, de la ora 9.00, la Liceul Jean Monnet din Capitală. 

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, va vota duminică, la ora 10.00, la  Liceul Spiru Haret – strada Italiană nr 17. 

Preşedintele şi candidatul USR  la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, va vota duminică dimineaţa, la Sibiu, la ora 10.00, la secţia nr. 52 de la grădiniţa de pe Calea Poplăcii din Sibiu.

Mircea Diaconu, candidatul susţinut de Alianţa Electorală „Un Om”, va vota duminică, 10 noiembrie, la ora 17:00, la secţia de votare din incinta Liceului Ion Neculce, str. Ion Neculce, nr. 2, Sector 1.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *