LIVEBLOG Alegeri prezidenţiale 2019. Se anunţă prezenţă mare la urne şi în ţară. Numărul votanţilor la or… – Adevărul

Prezenţa la vot – alegeri prezidenţiale 2019. Rezultate LIVE de la BEC

Prezenţa la vot în străinătate. Rezultate LIVE de la BEC


UPDATE Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan: Aştept de la noul preşedinte o viziune de dezvoltare în interesul cetăţeanului român.

Ion Ştefan a mers duminică să voteze la o secţie amenajată în Focşani, oraşul său natal.

UPDATE Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, a votat la o secţie din Sibiu. Preşedintele USR, Dan Barna, spune că a votat pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările acum, nu peste cinci ani sau peste zece ani, precizând că acest vot este unul pentrru viitor.

“Am votat astăzi pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările de acum, nu de peste 5 ani, nu de peste 10 ani. Am votat la finalul unui proces în care zic eu că românii au înţeles care e miza acestor alegeri şi că într-adevăr generaţia de după 89 se implică. Este un vot pentru viitor, un vot în care am foarte mare încredere”, a declarat Bana, la ieşirea din secţia de votare. 

UPDATE Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a votat, duminică, la o secţie din judeţul Harghita, el transmiţându-le alegătorilor mesajul de a merge la vot şi de a alege ”cea mai bună soluţie pentru România”

”Am votat pentru viitorul României, pentru respect si pentru încredere. Am votat pentru  societate şi pentru o ţară care va investi în cele două resurse importate, omul şi natura, în educaţie şi în protecţia mediului şi susţinerea economiei. Sunt convins ca astăzi va fi o prezenţă mare si eu spun sa mergeţi la vot, sa votaţi si sa alegeţi cea mai bună soluţie pentru România” a afirmat candidatul UDMR.

Liderii formaţiunii se vor afla, la ora 21.00, în Bucureşti, unde vor aştepta rezultatele exit poll-urilor şi vor face declaraţii. 

UPDATE  Theodor Paleologu: Am votat pentru o Românie a respectului, respect pentru muncă, respect pentru educaţie, respect pentru românii de toate vârstele, pentru o Românie a respectului faţă de toţi românii. 


UPDATE La ora 10.00 prezenţa la vot era de 6,83%, adică mai mare faţă de primul tur al prezidenţialelor din 2014, când s-a înregistrat o prezenţă de 5,65%. Pe de altă parte, procentul e departe faţă de al doilea tur al prezidenţialelor din 2014.


UPDATE Secţia din Prahova unde s-a înregistrat o prezenţă de 20 la sută la urne în prima oră de la deschiderea secţiilor.

La secţia de vot nr. 259,  amenajată în Şcoala Gimnazială din Sinaia a fost înregistrată o prezenţă de peste 20 la sută la ora 9.30, cu mult peste media judeţului. Este un record chiar şi la nivel naţional.
UPDATE La ora 9.40, votaseră peste un milion de români în secţiile din ţară.

UPDATE Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale a fost la ora 9:00 de 3,52 %, 640.431 de români prezentându-se la vot.

UPDATE Ion Iliescu va vota astăzi, la alegerile prezidenţiale, cu urna mobilă specială, după ce a făcut cerere seara trecută la Liceul Jean Monnet din Capitală. Ion Iliescu a fost internat de mai multe ori în anul 2019 la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. 

UPDATE Klaus Iohannis a votat la ora 9.10, la Liceul Jean Monnet din Capitală. Preşedintele a declarat că a votat pentru România normală şi că speră să primească confirmarea că foarte mulţi români îşi doresc acelaşi lucru.

Foto INQUAM PHOTOS

UPDATE Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a votat duminică „cu speranţa unei Românii mult mai bune şi mai liniştite” şi cu „omul care în ultimii ani a ajutat foarte mult Buzăul.

UPDATE USR Sibiu anunţă că BEC a decis ca filiala PSD să şteargă postările xenofobe în care îi acuza pe Iohannis, Orban şi Barna că au nume de străini, spre deosebire de Viorica Vasilica Dăncilă.

UPDATE La ora 8.00, prezenta la vot în ţară era de 1,42%, mai mare decât la alegerile pentru Parlamentul European, din 26 mai, când la aceeaşi oră votaseră doar 1,31% dintre alegători.

UPDATE S-a lansat RezultateVot.ro, platforma care pune gratuit la dispoziţie datele publice despre alegerile din România în timp real. Pot fi găsite informaţii cu privire la prezenţa la vot, incidente raportate de către Observatori şi top real time al candidaţilor.

UPDATE Premierul Ludovic Orban a declarat că a votat în mod evident pentru o Românie normală, pentru o Românie dezvoltată, puternică, respectată în lume.

Foto Inquam Photos

UPDATE Viorica Dăncilă a votat la Liceul Sf. Sava din Capitală.

„Am votat pentru o Românie a bunăstării, a drepturilor garantate, demnă, în care românii să trăiască fără teama zilei de mâine”, a declarat liderul PSD.

Foto Mediafax

UPDATE Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a îndemnat, duminică, pe toţi românii să iasă la vot şi să înţeleagă că este „în folosul nostru” să avem o normalitate în această ţară.

UPDATE Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a votat duminică, spunând că din respect pentru cei care au murit la Revoluţia din 1989 românii trebuie să voteze indiferent de opţiunea lor.

Foto Mediafax

UPDATE Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a votat duminică la prima oră, la o secţie de vot din sectorul 1, ea spunând că a votat cu gândul la copiii acestei ţări, cu gândul la un preşedinte care va pune capăt măsurilor de austeritate.

Foto Mediafax


Primul candidat care merge la vot este Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD în cursa pentru Palatul Cotroceni. Dăncilă va vota la ora 8.00, la Colegiul Sfântul Sava din Capitală.

Deşi nu e candidat, la prima oră va vota şi prim-ministrul Ludovic Orban, acesta urmând să meargă la Şcoala numărul 1 din Dobroieşti, judeţul Ilfov, la ora 8.00.  

Preşedintele în exerciţiu al României, Klaus Iohannis, va vota tot de dimineaţă, de la ora 9.00, la Liceul Jean Monnet din Capitală. 

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, va vota duminică, la ora 10.00, la  Liceul Spiru Haret – strada Italiană nr 17. 

Preşedintele şi candidatul USR  la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, va vota duminică dimineaţa, la Sibiu, la ora 10.00, la secţia nr. 52 de la grădiniţa de pe Calea Poplăcii din Sibiu.

Mircea Diaconu, candidatul susţinut de Alianţa Electorală „Un Om”, va vota duminică, 10 noiembrie, la ora 17:00, la secţia de votare din incinta Liceului Ion Neculce, str. Ion Neculce, nr. 2, Sector 1.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *