Cine sunt cei 5 deputati care nu au votat abrogarea recursului compensatoriu – Ziare.com

La votul de azi din Camera Deputatilor, cand s-a decis abrogarea recursului compensatoriu, au existat 5 parlamentari care s-au abtinut.

Dintre acestia cel mai cunoscut este fostul ministru al Justitiei, Florin „Alta Intrebare” Iordache de la PSD.

Cei cinci deputati care s-au abtinut sunt Remus Borza, Nicolae Bacalbasa (PSD), Florin Iordache (PSD), Marton Arpad (UDMR) si Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy (UDMR), arata site-ul Camerei Deputatilor.

De altfel, Florin Iordache a spus si ieri, la dezbaterea din Comisia Juridica a acestei legi, ca era oportuna modificarea, imbunatatirea recursului compensatoriu si nu abrogarea, pentru ca acest lucru nu va pune Romania la CEDO in postura de a fi facut ceva pentru rezolvarea situatiei din penitenciare.

„Vom fi obligati sa platim despagubiri banesti daca abrogam recursul compensatoriu. Nu era mai bine daca mergeam cu o modificare si o imbunatatire a proiectului? Poate cea actuala nu e cea mai buna, dar poate fi imbunatatita. Simpla abrogare fara a pune nimic in loc nu cred ca ne va pune in postura ca tara sa spunem ca am facut ceva”, a aratat Iordache.

Totusi, majoritatea covarsitoare a deputatilor a decis sa abroge azi legea recursului compensatoriu. Camera Deputatilor este for decizional, asa ca proiectul de lege merge acum la Cotroceni, pentru promulgare.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *