Bădălău, Codrin Ștefănescu și deputatul Mitralieră, primele victime ale „reformei” din PSD. Congresul partidului, pe 29 februarie – Digi24

Liderii PSD s-au reunit miercuri, de la ora 15, în prima ședință sub conducerea interimară a cuplului Ciolacu-Stănescu. Social democrații au stabilit data congresului în care își vor alege noul președinte. Congresul ordinar a fost programat pe 29 februarie. De asemenea, în ședința PSD, Niculae Bădălău s-a retras la presiunea colegilor din conducerea interimară a partidului.

UPDATE ora 18:00: Niculae Bădălău a făcut un pas în spate, la presiunea colegilor, și s-a retras din conducerea interimară a partidului. Lui Bădălău i s-au reproșat declarațiile jignitoare la adresa diasporei. Surse din PSD susțin că nu a fost dat un vot în legătură cu excluderea sau sancționarea sa chiar dacă au fost voci care au cerut asta. Liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, ar fi cerut excluderea din partid a lui Bădălău și chiar a părăsit ședința supărat că nu s-a supus la vot propunerea sa. 

UPDATE ora 16:40: Liderii PSD au stabilit data la care va fi organizat Congresul ordinar al partidului. Pe 29 februarie, PSD își va alege noua conducere. Se vor depune candidaturi pentru funcțiile de președinte, președinte interimar, secretar general și vicepreședinți.


Știrea inițială

Conform unor surse din partid urmează să fie luate mai multe decizii care vor duce la schimbarea unor nume din conducerea PSD. Primele victime vor fi Codrin Ștefănescu și deputatul Cătălin Rădulescu. De asemenea, este posibil ca Niculae Bădălău să fie scos din conducerea interimară a partidului.

„Nu vor fi excluderi”, a precizat unul dintre liderii partidului pentru Digi24.ro, însă chiar dacă nu va fi dat afară din partid, așa cum cerea organizația PSD Brașov, Niculae Bădălău va plăti cu funcția declarațiile jignitoare la adresa diasporei.

În partid se vorbește despre necesitatea constituirii unui grup care să se ocupe de relația cu diaspora, dar și de relația PSD cu socialiștii europeni, precum și cu alți lideri din afara țării. În ședința CEX se va discuta despre constituirea unui astfel de grup de lucru din care să facă parte deputatul Angel Tâlvar, senatorul Titus Corlățean, fostul ministru Victor Negrescu, fostul europarlamentar Victor Boștinarul și europarlamentarul Dan Nica.

La capitolul sancțiuni, vor fi scoși de pe funcții Codrin Ștefănescu, care este secretar general adjunct și Cătălin Rădulescu, care se ocupă de relația cu sindicatele. Practic sunt trași pe linie moartă cei despre care noua conducere a partidului consideră că au adus prejudicii de imagine PSD și că au afecatat scorul pe care partidul l-a obținut. 

În cadrul ședinței, social democrații vor discuta și despre situația organizației PSD Cluj, unde este posibilă înlocuirea președintelui Liviu Alexa din cauza ieșirilor controversate pe care acesta le-a avut în spațiul public.

Conform unor surse din partid, la ședința va participa și fostul președinte Viorica Dăncilă și va fi demarat un proces de predare-primire de la vechea conducere la actuala conducere interimară.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *