Anticipatele, în linie dreaptă. Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi – Realitatea

premierul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

„E vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu dintre cetățeni, pentru a avea legitimitate”, a spus Premierul Ludovic Orban în deschiderea ședinței de Guvern de joi.

„PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care-și exprimă votul în alegerile locale. În urmă cu peste doi ani, am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de imbunătățire a modului de alegere a primarilor, prin oferirea unei legitimitati. Acest proiect a fost parcat neregulamentar la o defunctă comisie de Cod electoral pentru a împiedica introducerea în plenul Camerei Deputaților și adoptarea proiectului de lege. Ca atare, stimati colegi, evident in discutiile avute cu dl ministru si alti colegi, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi. Am spus foarte clar că noi facem ceea ce este necesar, corect, democratic și ceea ce își doresc oamenii”, a spus Premierul Ludovic Orban în deschiderea ședinței de Guvern de joi.

„Multi primari probabil isi doresc alegeri intr-un tur ca sa-si prezerve pozitia de primar printr-un tur. Sunt foarte multi primari, fara performante, fara sa aiba plan de dezvoltare a comunitatilor locale care reusesc sa se realeaga din cauza distributiei voturilor catre ceilalti contracandidati. Existetna unui tur 2 presupune negocierea unei majoritati in consiliile locale”, a explicat Orban.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *