Alegeri prezidențiale 2019. Călin Popescu Tăriceanu: Asistăm la niște alegeri care au fost practic într-un perfect anonimat – Digi24

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat duminică, după ce a votat, un deficit democratic foarte grav cauzat de lipsa campaniei electorale. „Asistăm la niște alegeri care au fost practic într-un perfect anonimat”, a declarat Tăriceanu.

„Asistăm la niște alegeri care au fost practic într-un perfect anonimat, fără campanie electorală, fără ca să existe dezbaterile necesare, în așa fel încât alegătorii să poată să ia cunoștință de programul fiecărui candidat și să voteze rațional, pe baza ofertei electorale făcută de fiecare. Este un deficit democratic grav”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că intenționează să propună modificarea legislației electorale, astfel încât campaniile electorale să fie cât mai vizibile.

„Am o singură bucurie, anume că urmare a propunerilor pe care le-am făcut și au fost acceptate în legătură cu votul anticipat pe mai multe zile. Am văzut că s-a exercitat votul românilor în străinătate în condiții mult mai civilizate”, a adăugat liderul ALDE.

Duminică, 10 noiembrie, românii sunt așteptați la vot, la alegeri prezidențiale 2019. Dacă viitorul președinte nu va fi decis în primul tur, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin. Pe 10 noiembrie, pe www.digi24.ro, veți găsi prezența la vot și rezultate la alegeri prezidențiale 2019 de la Biroul Electoral Central actualizate în timp real.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *